Πίτα με Καρύδα

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 8 Μερίδες)

  • 250 gr βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 φλιτζ. ινδική καρύδα
  • 1 κεσέ (όχι στραγγιστό) γιαούρτι
  • 4 χωρισμένα για μαρέγκα αβγά
  • 1 φακελάκι μπέικην πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 ξύσμα απο λεμόνι

Σιρόπι με λεμόνι και ζάχαρη (Για 8 Μερίδες)

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 λεμόνι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    60 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Πίτα με Καρύδα)

ΒΗΜΑ 1º

Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη προσθέτοντας έναν έναν τους κρόκους των αβγών.

ΒΗΜΑ 2º

Προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα στερεά υλικά(κρατάμε μισό ποτήρι καρύδα για γαρνίρισμα).

ΒΗΜΑ 3º

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε ανακατεύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα.

ΒΗΜΑ 4º

Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και στρώνουμε την ζύμη.Ψήνουμε στους 180ο C για 40 λεπτά.

ΒΗΜΑ 5º

Περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα. Το καλοκαίρι μπορεί να σερβιριστεί με παγωτό.

Οδηγίες Εκτέλεσης (Σιρόπι με λεμόνι και ζάχαρη)

ΒΗΜΑ 1º

Ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού και τα βράζουμε για πέντε λεπτά.


Δείτε Επίσης

Zύμη για Πιροσκί
Πιροσκί Νηστίσιμο
Γιαουρτόπιτα

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες