Πάστα Σοκολατίνα

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 12 Μερίδες)

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 3 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
  • 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
  • 1000 ml φρέσκο γάλα
  • 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ μαργαρίνη

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    20 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Πάστα Σοκολατίνα)

ΒΗΜΑ 1º

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ( σχεδόν να βράσει) το μισό ποτήρι γάλα εβαπορέ, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε για να γίνει το μίγμα ομογενές. Προσθέτουμε την μαργαρίνη ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το γλασο να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 2º

Χτυπάμε στην μεγάλη ταχύτητα του μίξερ τα 600ml φρέσκο γάλα με τα 3 φακελάκια σκόνης σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου.

ΒΗΜΑ 3º

Σε άλλο μπόλ χτυπάμε κατά τον ίδιο τρόπο τα 400ml φρέσκο γάλα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε καλά τις δυο κρέμες.

ΒΗΜΑ 4º

Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ με μισό ποτήρι νερό.

ΒΗΜΑ 5º

Παίρνουμε ταψί μεγέθους περίπου 32x24. Βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στο γάλα και τα στρώνουμε στο ταψί σε μια στρώση. Από πάνω πασπαλίζουμε με το 1/3 της κρέμας μας. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δυο φορές. αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.

ΒΗΜΑ 6º

Απλώνουμε από πάνω το γλασσο σοκολάτας και αφήνουμε την πάστα μας στο ψυγείο για 6-8 ώρες τουλάχιστον.


Δείτε Επίσης

Τρουφάκια
Πάστα Φλώρα
Μελομακάρονα Σπιτικά

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές