Σπανακόρυζο

Εκτύπωση συνταγής

Συστατικά (Για 4 Μερίδες)

  • 1500 gr σπανάκι
  • 500 gr κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 λεμόνι
  • 2 φλιτζ.τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • ελαιόλαδο

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    30 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Σπανακόρυζο)

ΒΗΜΑ 1º

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.

ΒΗΜΑ 2º

Βάζουμε στην κατσαρόλα ένα φλιτζάνι λάδι και μόλις κάψει σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει.

ΒΗΜΑ 3º

Προσθέτουμε το σπανάκι και το ρύζι και το ανακατεύουμε ώσπου να μαραθεί το σπανάκι.

ΒΗΜΑ 4º

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού και το νερό.Άν θέλουμε για περισσότερη νοστιμιά αντι για σκέτο νερό διαλύουμε έναν κύβο λαχανικών το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο φαγητό μας.

ΒΗΜΑ 5º

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.Μόλις βράσει ρίχνουμε απο πάνω τον άνηθο που έχουμε ψιλοκόψει.


Δείτε Επίσης

Σπανακόπιτα...
Κανελόνια με Σπανάκι...
Ριζότο θαλασσινών

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές