Μοσχάρι Φιλέτο στον Ατμό

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 4 Μερίδες)

  • 600 gr μοσχάρι φιλέτο
  • 50 gr τζίντζερ
  • 100 gr κόκκινες πιπεριές
  • 100 gr κίτρινες πιπεριές
  • 100 gr πορτοκαλί πιπεριές
  • 150 gr πράσο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 gr καρότα

Λαδολέμονο (Για 4 Μερίδες)

  • 40 ml λάδι
  • 1 στιμμένο λεμόνι
  • αλάτι
  • λίγο τριμ. θυμάρι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    55 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Μοσχάρι Φιλέτο στον Ατμό)

ΒΗΜΑ 1º

Αφού πλύνω και κόψω τα λαχανικά, ρίχνω σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο και γεμίζω την κατσαρόλα με νερό, λιγότερο από τη μέση.

ΒΗΜΑ 2º

Μόλις βράσει, τοποθετώ στην κατσαρόλα μια σήτα ή ένα σουρωτήρι στο οποίο ρίχνω το ψιλοκομμένο τζίντζερ και τις πιπεριές και από πάνω απλώνω το φιλέτο το οποίο έχω κόψει σε φέτες με καλό μαχαίρι.

ΒΗΜΑ 3º

Αλατοπιπερώνω.

ΒΗΜΑ 4º

Σκεπάζω την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνω το κρέας να ψηθεί με τα λαχανικά στον ατμό για 25 περίπου λεπτά.

ΒΗΜΑ 5º

Σερβίρω το τζίντζερ, από πάνω τις πιπεριές, και από πάνω το κρέας.

ΒΗΜΑ 6º

Ολοκληρώνω περιχύνοντας το λαδολέμονο που έχουμε ήδη φτιάξει.

Οδηγίες Εκτέλεσης (Λαδολέμονο)

ΒΗΜΑ 1º

Σε ένα μπολ ανακατεύω το λάδι με το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το θυμάρι και δημιουργώ το λαδολέμονο μου.


Δείτε Επίσης

Μπριζόλες με πατάτες...
Σουφλέ ταλιατέλες
Φασολάκια Λαδερά

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες