Παστίτσιο παραδοσιακό

Εκτύπωση συνταγής

'Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων μακαρονάδων. Πιάτο καθημερινό, αλλα και άξιο να σερβιριστεί σε ξεχωριστές, γιορτινές περιστάσεις.'
  • Recipe

Συστατικά (Για 12 Μερίδες)

  • 1000 gr μακαρόνια Νο2
  • 1500 gr κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κουτί συμπ. χυμό ντομάτας
  • 1 φλ. του καφέ ερυθρό κρασί
  • 1 κούτ. σούπ. τοματοπολτό
  • 1 κουτί εμπορίου μπεσαμέλ
  • 1500 ml γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • μπαχάρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 100 ml ελαιόλαδο

Μπεσαμέλ Σπιτική (Για 12 Μερίδες)

  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 1500 ml γάλα
  • 1 κουπ. τυρί τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    90 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Παστίτσιο παραδοσιακό)

ΒΗΜΑ 1º

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε.

ΒΗΜΑ 2º

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λαδί σε μια κατσαρόλα. Όταν αυτό ροδίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να βγάλει το ζουμί του. Προσθέτουμε πιπέρι, ελάχιστη κανέλλα, 3 γαρυφαλλιά, 5 μπαχάρια. Όταν ο κιμάς αρχίσει να τσιγαρίζεται τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό και τον πολτό τάματος και 2 ποτήρια νερό. Προσθέτουμε 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αλάτι όσο χιαστεί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα.

ΒΗΜΑ 3º

Χτυπάμε την σκόνη της μπεσαμέλ με το γάλα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

ΒΗΜΑ 4º

Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί και τα πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού. αραδιάζουμε τον κύμα (προσέχουμε και αφαιρούμε τα γαρίφαλα και τα μπαχάρια) και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, πασπαλίζοντας και αυτά με το 1/3 του τυριού. Στρώνουμε την μπεσαμέλ και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.

ΒΗΜΑ 5º

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στου 250 βαθμούς, πάνω και κάτω χωρίς αέρα, στην πιο χαμηλή θέση. Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζουμε το παστίτσιο και το αφήνουμε να κρυώσει για μίση ώρα περίπου. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε.

Οδηγίες Εκτέλεσης (Μπεσαμέλ Σπιτική)

ΒΗΜΑ 1º

Καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα ζεστό. Ανακατεύουμε μέχρι να ρίξει ελαφρώς και κατεβάζουμε από την φωτιά.

ΒΗΜΑ 2º

Προσθέτουμε το τυρί, τα μπαχαρικά και τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.


Δείτε Επίσης

Κανελόνια με Σπανάκι...
Μαγειρίτσα...
Μοσχάρι Φιλέτο στον...

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες