Πιλάφι Με Μοσχαράκι «ΟΥΖΜΠΕΚΣΚΙ»

Εκτύπωση συνταγής

'
  • Recipe

Συστατικά (Για 6 Μερίδες)

  • 1 kg ρύζι καρολίνα
  • 1 kg μοσχαράκι
  • 1 kg καρότο
  • 1 kg κρεμμύδι ξερό
  • 300 ml λάδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κουταλ γλυκ. κύμινο
  • 1 κουταλ γλυκ, πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    0 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Πιλάφι Με Μοσχαράκι «ΟΥΖΜΠΕΚΣΚΙ»)

ΒΗΜΑ 1º

Πλένουμε το ρύζι αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό( μέχρι να γίνει διάφανες). Πετάμε το τελευταίο νερό και προσθέτουμε χλιαρό νερό, να σκεπάζει το ρύζι και το αφήνουμε να φουσκώσει.

ΒΗΜΑ 2º

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τα καρότα κατά μήκος, σε μάκρος περίπου 5-7 εκ και 3-5 χιλ πάχος και το κρέας σε κομματάκια περίπου 4x4.

ΒΗΜΑ 3º

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λαδί στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας για να μην καούν, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιρίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, προσέχοντας να μην κάψουμε τα κρεμμύδια. προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε να τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι το καρότο να αποκτήσει λίγη ελαστικότητα.

ΒΗΜΑ 4º

Προσπαθούμε, όσο είναι δυνατόν, να βγάλουμε τα καρότα πάνω και να αφήσουμε το κρέας στον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε βραστό νερό να τα σκεπάζει κατά 1 εκ περίπου. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη σκελίδα σκόρδου την οποία δεν τη καθαρίζουμε, αλλά τη πλένουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει (όχι λιγότερο από 35-40 λεπτά). Στα 20-30 λεπτά το ελέγχουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Όταν το κρέας είναι έτοιμο βγάζουμε το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη, θα το χρειαστούμε αργότερα.

ΒΗΜΑ 5º

Δυναμώνουμε την φωτιά (όχι τελείως για να μην αρπάξει το κρέας), ανακατεύουμε καλά προσέχοντας να μην λιώσουμε πολύ τα καρότα (από την στιγμή που θα προστεθεί το ρύζι δεν θα ανακατέψουμε το φαγητό μας!!!). Πετάμε το νερό που έχει το ρύζι και το προσθέτουμε το ρύζι προσεκτικά για να σχηματίσει ξεχωριστή στρώση πάνω στα καρότα. Προσθέτουμε βραστό νερό ΙΣΑ να σκεπάζει το στρώμα του ρυζιού.

ΒΗΜΑ 6º

: Το αφήνουμε να βράσει μέχρι το νερό να κατέβει στο στρώμα του καρότου και στο ρύζι να μείνει το λαδί. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε το ρύζι, αν είναι τραγανό προσθέτουμε μισό φλιτζανάκι του καφέ βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμη. Ξαναδοκιμάζουμε και αν ακόμα είναι τραγανό επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Πρέπει το ρύζι μας να είναι μισοβρασμένο.

ΒΗΜΑ 7º

Όταν το ρύζι βράσει μέχρι το επιθυμητό σημείο με μια τρυπητή κουτάλα πολύ προσεκτικά, χωρίς να πειράξουμε το στρώμα του καρότου, μαζεύουμε το ρύζι στο κέντρο της κατσαρόλας σε ένα βουναλάκι και με την λαβή ενός κουταλιού ανοίγουμε τρύπες μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο. Μέσα στο ρύζι θάβουμε το σκόρδο που είχαμε αφαιρέσει προηγμένως. Σκεπάζουμε πολύ καλά την κατσαρόλα.

ΒΗΜΑ 8º

Μετά από 15 λεπτά χωρίς να ξεσκεπάσουμε(!!!) την κατσαρόλα αφουγκραζόμαστε και αν ακούσουμε το νερό την αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα, αν όχι την κατεβάζουμε από την φωτιά και χωρίς να την ξεσκεπάσουμε(!!!) αφήνουμε το φαγητό μας να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

ΒΗΜΑ 9º

Ανακατεύουμε προσεκτικά το πιλάφι, το σερβίρουμε σε μια πιατέλα βάζοντας στο κέντρο το σκόρδο.


Δείτε Επίσης

Οσομπούκο
Κολοκυθάκια Γεμιστά
Μοσχαράκι Ψητό με...

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές