Φασολάδα

Εκτύπωση συνταγής

'Πιάτο ελληνικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Γενιές ελλήνων μεγάλωσαν με αυτήν και την συνέδεσαν με τις κρύες μέρες και την ζεστασιά που εκπέμπει. Συνδυάζεται ωραία με ελιές και κάθε παστό η καπνιστό ψάρι.'
  • Recipe

Συστατικά (Για 6 Μερίδες)

  • 1/2 φασόλια
  • 2 μέτρια(ο) καρότα
  • 1/2 ματσάκι(α) σέλινο
  • 1 μέτριο(α) φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 1/2 κ.σ. τοματοπολτό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 (προαιρετικό) καυτερή πιπεριά

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    0 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Φασολάδα)

ΒΗΜΑ 1º

Βράζουμε για 10 λεπτά τα φασόλια και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου μέσα στο νερό τους.

ΒΗΜΑ 2º

Κόβουμε το σέλινο και τα καρότα σε ροδέλες, τρίβουμε το κρεμμύδι.

ΒΗΜΑ 3º

Αδειάζουμε το νερό από τα φασόλια και το αντικαθιστούμε με 2 λίτρα βραστό νερό. Διαλύουμε σ’αυτό τον τοματοπολτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν καλά, αν χρειαστεί, κατά την βράση προσθέτουμε νερό.


Δείτε Επίσης

Μακαρονάδα Ορφανή
Φασολάκια Λαδερά
Κοτόπουλο λεμονάτο

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες