Ρεβίθια Σούπα

Εκτύπωση συνταγής

Συστατικά (Για 4 Μερίδες)

  • 500 gr ρεβύθια
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • δυόσμος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνια

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    60 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Ρεβίθια Σούπα)

ΒΗΜΑ 1º

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από την προηγούμενη μέρα σε νερό.

ΒΗΜΑ 2º

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα ρεβίθια ίσως και λίγο παραπάνω.

ΒΗΜΑ 3º

Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν γύρω στα 45 λεπτά.

ΒΗΜΑ 4º

Αφου περασουν τα 45 λεπτά σουρώνουμε τα ρεβύθια χωρίς όμως να χύσουμε το νερό και το κρατάμε σε ένα μπώλ.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα.

ΒΗΜΑ 5º

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα φλιτζάνι λάδι στην κατσαρόλα. Μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, ένα κουταλάκι δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε.

ΒΗΜΑ 6º

Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τα ρεβύθια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το νερό που έχουμε κρατήσει προηγουμένως.

ΒΗΜΑ 7º

Τα βράζουμε για 15 λεπτά και όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε χυμό από δύο λεμόνια.


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες