Ντοματόρυζο

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 4 Μερίδες)

  • 300 gr ρύζι καρολίνα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 kg ντομάτα
  • 1 κουτ.γλυκ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    30 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Ντοματόρυζο)

ΒΗΜΑ 1º

Βάζω τις ντομάτες στο μούλτι και τις αλέθω.

ΒΗΜΑ 2º

Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι και προσθέτω το ελαιόλαδο σε δυνατη φωτιά.

ΒΗΜΑ 3º

Μόλις κάψει σωτάρω το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ρύζι ώσπου το ρύζι να πάρει λίγο χρώμα.

ΒΗΜΑ 4º

Μόλις το ρύζι πάρει λίγο χρώμα προσθέτω το χυμό ντομάτας και περίπου δύο ποτήρια νερό.

ΒΗΜΑ 5º

Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και χαμηλώνω την φωτιά στο μισό.

ΒΗΜΑ 6º

Μόλις περάσουν 20 λεπτά ρίχνω τον μαιντανό και σβήνω την φωτιά.

ΒΗΜΑ 7º

Σκεπάζω την κατσαρόλα με μια πετσέτα, βάζω το καπάκι και αφήνω το ρύζι για 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 8º

Σερβίρετε το ρύζι με μπόλικο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.


Δείτε Επίσης

Σπανακόρυζο
Ριζότο με Κόκκινο...
Ριζότο θαλασσινών

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες