Κοτόσουπα Αυγολέμονο

Εκτύπωση συνταγής

Συστατικά (Για 6 Μερίδες)

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 καρότα
  • ελαιόλαδο
  • 3 αβγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 gr κριθαράκι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    60 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Κοτόσουπα Αυγολέμονο)

ΒΗΜΑ 1º

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και αφαιρούμε τα εντόσθια.

ΒΗΜΑ 2º

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το κοτόπουλο.

ΒΗΜΑ 3º

Αφαιρούμε τον αφρό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα καρότα και το κρεμμύδι.Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα.Μόλις βράσει αφαιρούμε το κοτόπουλο,το κρεμμύδι, τα καρότα και κρατάμε το νερό.

ΒΗΜΑ 4º

Ρίχνουμε στο νερό λίγο λάδι και τα καρότα αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε. Το αφήνουμε να πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά.

ΒΗΜΑ 5º

Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το χυμό δύο λεμονιών και τον κρόκο 4 αβγών.Τα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν.

ΒΗΜΑ 6º

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο το ζωμό από την κατσαρόλα(όσο χωράει στο μπώλ) και ανακατεύουμε συνεχώς.

ΒΗΜΑ 7º

Έπειτα ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τη σούπα και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

ΒΗΜΑ 8º

Μπορούμε αντί για κριθαράκι να βάλουμε ρύζι καρολίνα ανάλογα με τα γούστα.


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες