Κανελόνια με Σπανάκι και Ανθότυρο

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 4 Μερίδες)

  • 250 gr κανελόνια
  • 300 gr ανθότυρο
  • 700 gr σπανάκι
  • 2 ώριμες ψιλοκομ. ντομάτες
  • 1 μεσέο(α) φρέσκο κρεμμύδι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζεστό νερό

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    45 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Κανελόνια με Σπανάκι και Ανθότυρο)

ΒΗΜΑ 1º

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το σουρώνουμε και το χοντροκόβουμε.

ΒΗΜΑ 2º

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το μισό κρεμμύδι, το σπανάκι και λίγο μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε.

ΒΗΜΑ 3º

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο θρυμματισμένο και ανακατεύουμε καλά.

ΒΗΜΑ 4º

Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Μόλις κρυώσει γεμίζω με αυτό τα κανελόνια. Σ’ ένα ταψάκι έχουμε απλώσει τη ντομάτα μαζί με το υπόλοιπο κρεμμύδι και από πάνω στρώνουμε τα κανελόνια, πιέζοντας τα μέσα.

ΒΗΜΑ 5º

Τα καλύπτουμε με ζεστό νερό και μια κουταλια της σούπας ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε ξανά και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες