Αφήστε τα καρπούζια μας ως έχουν, άτιμοι Κινέζοι!


Πριν από λίγο καιρό είχα διαβάσει για μια καινούργια μόδα των Κινέζων, σύμφωνα με την οποια οι κορασίδες τους αρέσκονταν στο να γλύφουν τα πόμολα στις πόρτες. Αν δεν ήταν τόσο άκυρη η είδηση αυτή, δεν θα μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, κάθως οι φίλοι μας από την Ανατολή συνηθίζουν, πέρα των άλλων, να πρωτοτυπούν και σε πράγματα που σε κάνουν να παθαίνεις πολιτισμικό σοκ.


Για άλλη μια φορά έκαναν τη διαφορά, συγκεκριμένα δίνοντας στο αγαπημένο φρούτο των Ελλήνων, το καρπούζι, ένα σχήμα διαφορετικό από το σφαιρικό που έχουμε συνηθίσει. Τετράγωνο!

Οχι, μην ανησυχείτε. Το καρπούζι δεν πήρε τέτοιο σχήμα εξαιτίας κάποιας γενετικής τροποποίησης, αλλά με έναν έξυνο πλην πρακτικό τρόπο. Απλώς οι Κινέζοι αγρότες χρησιμοποιούν τετράγωνα ξύλινα κουτιά ή μικρά κιβώτια, στα οποία αφήνουν τα καρπούζια να αναπτυχθούν. Ετσι, καθώς εκείνα μεγαλώνουν, παίρνουν τετράγωνο σχήμα, προσφέροντάς μας την εικόνα που βλέπετε παραπάνω.

Δεν ξέρω αν είμαι κολλημένος, πάντως προτιμώ το παραδοσιακό, δικό μας καρπούζι. Τώρα, αν μιλάγαμε για αχλάδι σε σχήμα μπανάνας, θα αντιμετώπιζα το όλο εγχείρημα με διαφορετικό ενδιαφέρον.

 

 

 

Δημοφιλής Συνταγές