Η Αλίκη στη χώρα των... κέικ!


Στο Oakland (California) βρίσκεται μια χώρα ξεχωριστή, γνωστή και ως Cakeland… Οχι, δεν πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο στους λάτρεις των κέικ, πρόκειται απλώς για μια προσπάθεια του ιδιοκτήτη της να αποτίσει φόρο τιμής στο αγαπημένο του γλύκισμα.


Το μέρος στο οποίο στεγάζεται η Cakeland είναι πλυμμηρισμένο από κέικ, καθώς εντυπωσιακές δημιουργίες είναι στοιβαγμένες σε τραπέζια και σε τοίχους... Ορισμένα, μάλιστα, κρέμονται ακόμη και από την οροφή!

Ενα ολόκληρος χώρος που σε προκαλεί να ζήσεις τη γλυκιά... αμαρτία – τίποτα παραπάνω όμως. Γιατί, δυστυχώς, τα κέικ αυτά δεν είναι εδώδιμα. Αν αποφασίσεις να κάνεις το λάθος και να χιμήξεις, το μόνο που θα δοκιμάσεις είναι... ξύλο και χαρτόνι.

Οποιαδήποτε λιχουδιά υπάρχει εκεί είναι κατασκευασμένη από ακρυλικό, χαρτόνι και ξύλο και είναι διακοσμημένη έτσι ώστε να σου τρέχουν τα σάλια.
Γιατί ο γαστρικός παράδεισος μετατρέπεται σε βασανιστήριο;

Ο Scott Hove, εμπνευστής και δημιουργός της Cakeland, εξηγεί ότι η ομορφιά είναι κάτι ευάλωτο το οποίο δεν διαρκεί για πάντα. Ετσι, σε αντίθεση με τα πραγματικά κέικ των οποίων η απόλαυση διαρκεί όσο η τελευταία δαγκωματιά, στην Cakeland όλα τα γλυκίσματα διαρκούν για πάντα, ακριβώς γιατί δεν τρώγονται.
Εγώ, προσωπικά, θα προτιμούσα την «έκδοση» με τα αληθινά κέικ.
 

Δημοφιλής Συνταγές