Αρακάς Λαδερός με Λεμόνι

Συστατικά (Για 4 Μερίδες)
- 1 kg κατεψ. αρακά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 6 πατάτες
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Ρυθμίσεις
- Χρόνος:
40 λεπτά
- Επιλέξτε Μερίδες:
Οδηγίες Εκτέλεσης (Αρακάς Λαδερός με Λεμόνι)
ΒΗΜΑ 1º
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.Τρίβουμε το κρεμμύδι και καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε 6-8 κομμάτια.
ΒΗΜΑ 2º
Βάζουμε όλα τα υλικά(αφήνουμε λίγο άνηθο) σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάσει τον αρακά.
ΒΗΜΑ 3º
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.5 λεπτά πριν τον σβήσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
ΒΗΜΑ 4º
Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο άνηθο.
Δείτε Επίσης
Αρακάς Λαδερός με... |
![]() |
Φασολάκια Λαδερά |
![]() |
Μπριάμ |
![]() |