Κουλουράκια Κανέλλας Νηστίσιμα

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)

  • 500 gr αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικην πάουντερ
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπας λάδι
  • 1/4 κούπας ανθρακούχο νερό
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    30 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Κουλουράκια Κανέλλας Νηστίσιμα)

ΒΗΜΑ 1º

Βάζουμε σε μπολ το λάδι, το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ, τον χυμό πορτοκάλι , μια κουταλιά της σούπας ξύσμα και τα ¾ της κούπας ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.

ΒΗΜΑ 2º

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά υλικά, κάνουμε ένα λάκκο στην μέση και προσθέτουμε εκεί το μίγμα των υγρών. Ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει μαλακιά ζύμη.

ΒΗΜΑ 3º

Σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το ένα κουταλάκι κανέλλας. Πλάθουμε τα κουλουράκια( μικρά σε μέγεθος γιατί θα φουσκώσουν αρκετά) τα βουτάμε στο μίγμα ζάχαρης με την κανέλλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην μεσαία θέση μέχρι να ροδίσουν.

ΒΗΜΑ 4º

Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.


Δείτε Επίσης

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Σπιτικό Παγωτό
Παστίτσιο...

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες