Κουλουράκια Πορτοκαλιού Νηστίσιμα

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)

  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικην πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1000 gr αλεύρι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό και ξύσμα πορτοκάλι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    30 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Κουλουράκια Πορτοκαλιού Νηστίσιμα)

ΒΗΜΑ 1º

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι και την ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ το μπεικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε επίσης στην λεκάνη μας. Σιγά σιγά ζυμώνοντας προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πετυχουμε μια μαλακιά ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ένα 20λεπτο.

ΒΗΜΑ 2º

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

ΒΗΜΑ 3º

Πλάθουμε τα κουλουράκια σχετικά μικρά γιατί θα φουσκώσουν αρκετά και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα σε απόσταση για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

ΒΗΜΑ 4º

Ψήνουμε στην δεύτερη θέση του φούρνου μέχρι να ροδίσουν για περίπου 20-25 λεπτά.


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες