Ρεβυθοκεφτέδες

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)

  • 500 gr ρεβύθια
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 3 κ.γ. μπέικην πάουντερ
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    20 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Ρεβυθοκεφτέδες)

ΒΗΜΑ 1º

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 10 ώρες και τα βράζουμε να μαλακώσουν. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ αφήνοντας μερικά μικρά κομματάκια.

ΒΗΜΑ 2º

Τρίβουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον μαϊντανό, το μπεικιν παουντερ, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και το αλεύρι.

ΒΗΜΑ 3º

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους πατάμε ελαφρώς να πλατύνουν. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ροδίσουν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

ΒΗΜΑ 4º

Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια.


Δείτε Επίσης

Πιροσκί Νηστίσιμο
Κουλουράκια...
Σπανακοκεφτέδες...

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες