Σπανακόπιτα Νηστίσιμη

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 kg σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 12 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    30 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Σπανακόπιτα Νηστίσιμη)

ΒΗΜΑ 1º

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.

ΒΗΜΑ 2º

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

ΒΗΜΑ 3º

Στύβουμε με τα χέρια το σπανάκι και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

ΒΗΜΑ 4º

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και αν θέλουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

ΒΗΜΑ 5º

Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα ένα σε λαδωμένο ταψί, σταυρωτά με τις άκρες να εξέχουν.

ΒΗΜΑ 6º

Απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.

ΒΗΜΑ 7º

Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας και αυτά ένα ένα και κόβουμε όσα περισσεύουν.

ΒΗΜΑ 8º

Χαράζουμε την πίτα, την αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.


Δείτε Επίσης

Πίτα με Καρύδα
Μανιταρόπιτα
Γιαουρτόπιτα

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες