Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)

  • 1 ποτήρι(α) λάδι
  • 2 ποτήρι(α) σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρι(α) ζάχαρη
  • 4 ποτήρι(α) νερό
  • 1 κ.γ ξύσμα λεμονιών
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 τριμμένη κανέλα

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    30 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Χαλβάς Σιμιγδαλένιος)

ΒΗΜΑ 1º

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν αυτό ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε συνεχεια για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσέξουμε να μην μας αρπάξει, ούτε να γίνει πολύ σκούρος.

ΒΗΜΑ 2º

Συγχρόνως σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει να λιώσει η ζάχαρη με το νερό, μια, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

ΒΗΜΑ 3º

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε τον χαλβά μέχρι να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας στο ανακάτεμα.

ΒΗΜΑ 4º

Τον κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα. Κλείνουμε με το καπάκι ώσπου να τραβήξει τελείως, μετά με ένα πιρούνι αρχίζουμε και τον δουλεύουμε να γίνει σπυρωτός και αφράτος.

ΒΗΜΑ 5º

Τον αδειάζουμε σε φόρμα, τον πατάμε ελαφρώς με το κουτάλι και τον αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα μας. Πασπαλίζουμε με κανέλα!!


Δείτε Επίσης

Πίτα με Καρύδα
Μελομακάρονα Σπιτικά
Πάστα Σοκολατίνα

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες