Μανιταρόπιτα

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 0 Μερίδα)

  • 1 kg φύλλο σφολιάτας
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 150 gr τριμ έμμενταλ
  • 150 gr τριμ κασέρι
  • 150 gr τριμ γραβιέρα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 500 gr φρέσκα μανιτάρια
  • 1 πιπεριά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκους αβγά
  • λάδι
  • 2 κουτ σουπ. τραχανά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    50 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Μανιταρόπιτα)

ΒΗΜΑ 1º

Κόβουμε σε τετραγωνάκια το ζαμπόν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπέρια. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.

ΒΗΜΑ 2º

Βουτυρωνουμε το ταψί και στρώνουμε την μια σφολιάτα. Από πάνω στρώνουμε το ζαμπόν και τα τυριά.

ΒΗΜΑ 3º

Με το λαδί σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπέρια και τα μανιτάρια. Όταν αυτά μαλακώσουν τα ρίχνουμε πάνω στα τυριά .

ΒΗΜΑ 4º

Χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρεμά γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μανιτάρια. Αδειάζουμε από πάνω τον τραχανά.

ΒΗΜΑ 5º

Σκεπαζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και την τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι.

ΒΗΜΑ 6º

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στην μεσαία θέση για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.


Δείτε Επίσης

Σαλάτα Του Καίσαρα
Τυρόπιτα με Φύλλο...
Σπανακοκεφτέδες...

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές