Μπαξές στο Τηγάνι

' '
Συστατικά (Για 4 Μερίδες)
- 5 μεγάλ. πατάτες
- 4 μεγάλ. μελιτζάνες φλάσκα
- 2 μεγάλ. κολοκυθάκια
- 4 μεγάλ ντομάτες
- 2 σκ. σκόρδο
- λίγος δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστη ζάχαρη
- 100 ml λάδι τηγανίσματος
Ρυθμίσεις
- Χρόνος:
40 λεπτά
- Επιλέξτε Μερίδες:
Οδηγίες Εκτέλεσης (Μπαξές στο Τηγάνι)
ΒΗΜΑ 1º
Πλένουμε τα λαχανικά μας και τον δυόσμο (αν είναι φρέσκος). Καθαρίζουμε τις πατάτες και το σκόρδο.
ΒΗΜΑ 2º
Κόβουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες πάχους 0,5εκ.
ΒΗΜΑ 3º
Ττρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε με την ντομάτα σε ένα κατσαρόλι και ενώ έχουμε προσθέσει λαδί βράζουμε την σάλτσα μας προσθέτοντας ζάχαρη (στην μύτη του κουταλιού του γλυκού) αλάτι και πιπέρι μέχρι να δέσει.
ΒΗΜΑ 4º
Ζεσταίνουμε το τηγάνι με αρκετό λαδί τηγανίσματος (περίπου 1εκ από τον πάτο) σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα λαχανικά μας. Πρώτα τις πατάτες, ύστερα τις μελιτζάνες και τέλος τα κολοκυθάκια.
ΒΗΜΑ 5º
Στρωνουμε τα τηγανισμένα λαχανικά σε μια πιατέλα με την σειρά που τα τηγανίζουμε και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα σερβίρουμε.
Δείτε Επίσης
Χταποδάκι Ξιδάτο |
![]() |
Καναπεδάκια με... |
![]() |
Ταμπουλέ - Νηστίσιμη... |
![]() |