Zύμη για Πιροσκί

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 φακελάκια μαγιά στιγμής
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες νερό

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    40 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Zύμη για Πιροσκί)

ΒΗΜΑ 1º

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά την ζάχαρη και το αλάτι. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό και στο τέλος το λάδι.

ΒΗΜΑ 2º

Σκεπάζουμε την λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μίση ώρα να φουσκώσει ( μπορούμε να την βάλουμε στον φούρνο στους 50 βαθμούς πάντα σκεπασμένη για να μην ξεραθεί). Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

ΒΗΜΑ 3º

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια για ευκολία. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ και με ένα ποτηράκι το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ( την περισεβομενη ζύμη την ξανανοίγουμε και την κόβουμε εκ νέου).


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες