Ομελέτα με μανιτάρια

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 4 Μερίδες)

  • 400 gr μανιτάρια
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 8 αβγά
  • 100 ml γάλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • σέλινο
  • 1/2 ματσ. σχοινόπρασο
  • 4 κ.σ. κρεμ φρες

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    15 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Ομελέτα με μανιτάρια)

ΒΗΜΑ 1º

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα δυο η στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθος τους. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

ΒΗΜΑ 2º

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια ώσπου να ροδίσουν απ\' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Βγάζουμε τα 3/4 των μανιταριών από το τηγάνι. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε το 1/4 των αβγών στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πήξουν σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά περίπου.

ΒΗΜΑ 3º

Στο μεταξύ πλένουμε και στεγνώνουμε το σχινόπρασο και το κόβουμε ροδελίτσες. Τα 3 τελευταία λεπτά ψήνουμε την ομελέτα σκεπασμένη. Έπειτα την βγάζουμε από το τηγάνι και την διατηρούμε ζεστη. Φτιάχνουμε άλλες 3 ομελέτες. Χτυπάμε με το πιρούνι την κρέμ φρές, την περιχύνουμε στις ομελέτες και γαρνίρουμε με το σχινόπρασο.


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές