Γεμιστά

'Ένα πιάτο γεμάτο από αρώματα και γεύσεις καλοκαιριού. Σερβίρεται ζεστό, όμως τρώγεται ευχάριστα και κρύο.'
Συστατικά (Για 4 Μερίδες)
- 4 ώριμ. ντομάτες
- 4 μέτρ. πιπεριές
- 5 πατάτες
- 8 κ.σ. ρύζι καρολίνα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 1/4 ματσ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. τοματοπολτό
- 1 ποτ. νερού λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμ. φρυγανίες
Ρυθμίσεις
- Χρόνος:
60 λεπτά
- Επιλέξτε Μερίδες:
Οδηγίες Εκτέλεσης (Γεμιστά)
ΒΗΜΑ 1º
Κόβουμε τις πιπεριές από πάνω, σχηματίζοντας ένα καπάκι, και τις αδειάζουμε. Κόβουμε το πάνω μέρος (καπάκι) από τις τομάτες και τις αδειάζουμε πολύ προσεκτικά με ένα κουτάλι. Κρατάμε την ψίχα.
ΒΗΜΑ 2º
Λιώνουμε την ψίχα της τομάτας και το κρεμμύδι στο μπλέντερ.
ΒΗΜΑ 3º
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια μετριου μεγέθους.
ΒΗΜΑ 4º
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
ΒΗΜΑ 5º
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ρύζι με το μείγμα της τομάτας και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το 1/4 από το λάδι.
ΒΗΜΑ 6º
Σε ταψί αναλογου μεγέθους τοποθετούμε τις πιπεριές, τις τομάτες και τις πατάτες. Γεμίζουμε τα λαχανικά με την γέμιση κατά 3/4 (αφήνουμε χώρο για να φουσκώσει το ρύζι) και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Αλατίζουμε.
ΒΗΜΑ 7º
Σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε τον τοματοπολτό και τον ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε το λάδι. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τα καπάκια με φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε στη πιο χαμηλή θέση του φούρνου, στους 220 βαθμούς, πάνω και κάτω (χωρίς αέρα).
Δείτε Επίσης
Μελομακάρονα Σπιτικά |
![]() |
Κουλουράκια Κανέλλας... |
![]() |
Παστίτσιο... |
![]() |