Δίπλες

Εκτύπωση συνταγής

'Ελληνικό χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο φτιαγμένο με φύλλο. Το φύλλο τυλίγεται σε μακρόστενες λωρίδες, τηγανίζεται στο τηγάνι και τρώγεται παραδοσιακά με μέλι εμπλουτισμένο με καρυδόψιχα'
  • Recipe

Συστατικά (Για 60 Μερίδες)

  • 10 αβγά
  • 1 1/2 kg αλεύρι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 3 βανίλιες
  • λάδι τηγανίσματος
  • καρυδόψιχα
  • κανέλλα
  • 1 kg μέλι
  • 4 κ.σ ζάχαρη

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    30 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Δίπλες)

ΒΗΜΑ 1º

Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια και προσθέτουμε σε αυτά τους κρόκους χτυπημένους με την ζάχαρη.

ΒΗΜΑ 2º

Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι. Θέλει προσοχή, διότι η ζύμη σφίγγει πολύ εύκολα. Πρέπει να είναι μέτρια προς σκληρή.

ΒΗΜΑ 3º

Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά, λαδώνουμε τα χεριά μας συχνά για να μην κολλάνε και αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλαστή. Τα φύλλα πρέπει να είναι λεπτά και να απλωθούν ένα ένα σε επιφάνεια στρωμένη με ύφασμα για να μην κολλήσουν.

ΒΗΜΑ 4º

Κοβουμε τα φύλλα σε λωρίδες και τα τηγανίζουμε διπλώνοντας τα σε σχήμα κυλίνδρου.Τα κομμάτια που ψήνονται τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι.

ΒΗΜΑ 5º

Βράζουμε το σιρόπι δηλαδή το μέλι με 3/4 ποτηριού νερό για 2 λεπτά.

ΒΗΜΑ 6º

Βουτάμε τις δίπλες μια στο σιρόπι και τις βάζουμε ξανά να στραγγίσουν.

ΒΗΜΑ 7º

Τις γαρνίρουμε με καρυδόψιχα και κανέλλα.


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες