Κουραμπιέδες

' Χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα όπως το μελομακάρονο και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα.'
Συστατικά (Για 50 Μερίδες)
- 2 kg αλεύρι
- 1 kg φρέσκο βούτυρο
- 300 gr ζάχαρη άχνη
- 300 gr καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- ανθόνερο
- 1 κ.γ σόδα
Ρυθμίσεις
- Χρόνος:
30 λεπτά
- Επιλέξτε Μερίδες:
Οδηγίες Εκτέλεσης (Κουραμπιέδες)
ΒΗΜΑ 1º
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
ΒΗΜΑ 2º
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα κοπανισμένα και το αλεύρι εξακολουθώντας να χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα.
ΒΗΜΑ 3º
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα σε λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 4º
Μόλις ψηθούν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο όσο είναι ακόμη ζεστοί και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνή.