Βασιλόπιτα

Εκτύπωση συνταγής

'Η Βασιλόπιτα κατά το ελληνικό έθιμο κόβεται σε οικογενειακή συγκέντρωση αμέσως με τον ερχομό του νέου έτους κυρίως μετά από φαγοπότι. Η Βασιλόπιτα προσκομίζεται στο τραπέζι όπου ο νοικοκύρης αφού την σταυρώσει με το μαχαίρι τρεις φορές αρχίζει να τη κόβει σε τριγωνικά κομμάτια προσφερόμενο σε κάθε ένα παριστάμενο μέλος της οικογένειας ή φίλων και συγγενών με πρώτο κομμάτι του σπιτιού.'
  • Recipe

Συστατικά (Για 0 Μερίδα)

  • 1 βούτυρο
  • 500 gr ζάχαρη
  • 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  • 6 αβγά
  • 6 πορτοκάλια
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φαρίνα

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    60 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Βασιλόπιτα)

ΒΗΜΑ 1º

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.

ΒΗΜΑ 2º

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το αλεύρι, των χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι, το κονιάκ, την σόδα, τις βανίλιες.

ΒΗΜΑ 3º

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και απλώνουμε την ζύμη.

ΒΗΜΑ 4º

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στην πιο χαμηλή σχάρα για περίπου μιά ώρα.

ΒΗΜΑ 5º

Για να ειμαστε σίγουροι πως είναι έτοιμη βυθίζουμε ένα πιρούνι και πρέπει να βγεί χωρίς υπολείμματα ζύμης.

ΒΗΜΑ 6º

Αφού είναι έτοιμη την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε ένα φλουρί.Στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη εάν θέλουμε.

ΒΗΜΑ 7º

Μπορούμε να κάνουμε διάφορα σχέδια για να την διακοσμίσουμε όπως να γράψουμε το νέο έτος με αμύγδαλα, σταγόνες σοκολάτας ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες