Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)
- 1 kg αλεύρι
- 60 gr μαγιά στιγμής
- 100 gr ζάχαρη
- 100 gr βούτυρο
- 3 αβγά
- 30 ml λάδι
- 150 ml νερό
Ρυθμίσεις
- Χρόνος:
25 λεπτά
- Επιλέξτε Μερίδες:
Οδηγίες Εκτέλεσης (Χριστουγεννιάτικο γλυκό ψωμί)
ΒΗΜΑ 1º
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε.
ΒΗΜΑ 2º
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι.
ΒΗΜΑ 3º
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ελαφρός χτυπημένα και το νερό στο μίγμα και πλάθουμε μια εύπλαστη ζύμη ώσπου να μην κολλάει στα χεριά.
ΒΗΜΑ 4º
Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
ΒΗΜΑ 5º
Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα και βάζουμε μέσα την ζύμη.
ΒΗΜΑ 6º
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς.