Χριστουγεννιάτικος Κορμός

Εκτύπωση συνταγής

  • Recipe

Συστατικά (Για 1 Μερίδα)

Άσπρο Γλάσο (Για 1 Μερίδα)

  • 200 gr βούτυρο
  • 450 gr ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ γάλα

Παντεσπάνη (Για 1 Μερίδα)

  • 6 αβγά
  • 90 gr ζάχαρη
  • 80 gr αλεύρι

Ρυθμίσεις

  • Χρόνος:
    0 λεπτά
  • Επιλέξτε Μερίδες:

Οδηγίες Εκτέλεσης (Χριστουγεννιάτικος Κορμός)

ΒΗΜΑ 1º

Αφού έχουμε ετοιμάσει το παντεσπάνι και το γλάσο μας απλώνουμε την μίση κρεμά στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό.

ΒΗΜΑ 2º

Τοποθετούμε τον κορμό πάνω σε βάση.

ΒΗΜΑ 3º

Με την υπόλοιπη κρεμά καλύπτουμε όλη την επιφάνια του κορμού.

ΒΗΜΑ 4º

Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη αχνή.

Οδηγίες Εκτέλεσης (Άσπρο Γλάσο)

ΒΗΜΑ 1º

Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπώλ, τα χτυπάμε προσεκτικά με ένα μίξερ για να μη πεταχτεί η ζάχαρη για 2 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2º

Προσθέτουμε το γάλα και το χτυπάμε μέχρι να γίνει το μίγμα μας ομοιόμορφο

Οδηγίες Εκτέλεσης (Παντεσπάνη)

ΒΗΜΑ 1º

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε με τα 50 γρ. ζάχαρης μέχρι να ασπρίσουν.

ΒΗΜΑ 2º

Χτυπάμε τα 3 ασπράδια με 35 γρ. ζάχαρης σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

ΒΗΜΑ 3º

Αναμιγνύουμε με σπάτουλα το 1/3 από το μίγμα της μαρέγκας με το μίγμα των κροκών.

ΒΗΜΑ 4º

Ρίχνουμε σιγά το αλεύρι σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς.

ΒΗΜΑ 5º

Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.

ΒΗΜΑ 6º

Απλώνουμε το μίγμα σε λαδόκολλα με πάχος 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170*C για 12-14 λεπτά.

ΒΗΜΑ 7º

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε μια άλλη


Δείτε Επίσης

Τα δικά σας σχόλια (σχολιάστε & βαθμολογήστε την συνταγή μας)

comments powered by Disqus

Υποστηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα like στο facebook


15

Δημοφιλής Συνταγές

Η συνταγή της εβδομάδας

Weekly Special

Γιορτινή σαλάτα «Βενεγκρέτ»

Πανέμορφη και θρεπτική σαλάτα με παντζάρι ιδανική για γιορτινό... περισσότερα


Προηγούμενες